The company

A vállalkozás

Az Eurotax és egy szabadúszó programfejlesztő csoport több éves sikeres együttműködése után jött létre az EuComp Kft, amelyet 1999 áprilisában Budapesten alapítottak magyar programfejlesztők és a svájci székhelyű Eurotax International AG (ma EurotaxGlass's). Az EuComp tette lehetővé, hogy a magasan képzett és az Eurotax ismeretanyagában jártas programfejlesztők hosszú távú projekteken együtt dolgozzanak. Az Eurotax bonyolította a munkák üzleti hátterét, az EuComp pedig a programfejlesztéseket végezte, így biztosítva az együttműködést éveken át, magas színvonalú szolgáltatások mellett is versenyképes árakon.

The company

A fejlesztők

Az EuComp Kft. jelenleg hét alkalmazottal, és szükség esetén alvállalkozókkal is dolgozik. Minden alkalmazott felsőfokú végzettséggel rendelkező programfejlesztő, mérnök vagy program tervező matematikus. A csapat sok éves tapasztalattal rendelkezik, mivel együtt dolgoztak több nyugat-európai vállalat részére már az EuComp megalakulása előtt is.

Legnagyobb erősségünk az összetett problémák megoldása különféle számítástechnikai környezetben: tervezés, kivitelezés, támogatás és szaktanácsadás a termék teljes élettartamára. Ügyfeleink egyedi és speciális igényeire is megoldásokat kínálunk. Véleményünk szerint a legfontosabb a megbízhatóság, az alapos és hatékony kivitelezés, valamint ügyfeleink elégedettsége. Programjaink nagy része tetszőleges operációs rendszeren futó, több ország nyelvén elérhető, és a nemzetközi ügyfeleink egyedi igényei szerint testreszabható alkalmazás, ugyanakkor a háttér logikát jól struktúrált egységes formában tartalmazzák.

Activities

A közelmúlt fejlesztései

Az utóbbi években az EuComp elsősorban az EurotaxGlass's számára fejlesztett programokat, amelyeket a nyugat-európai gépjármű piacokon széleskörűen használnak (gépjármű kereskedők, szervizek, biztosító társaságok, pl. Renault, PSA, BMW, Allianz, Fortis, stb.). Ezek az alkalmazások használt gépjárművek értékbecslését, sérült gépjárművek javítási költségeinek kiszámítását és a műhely munkák hatékony szervezését végzik az EurotaxGlass's több gigabyte-os adatbázisainak felhasználásával. Számos az EuComp által készített program modul lett beépítve független cégek termékeibe is. (Autowert, VCS, ECS, Elekat, KSR, SchwackeNET, GlassNet, ...)

Ezeken kívül az EuComp több egyedi alkalmazást is fejlesztett az EurotaxGlass's adatszerkesztő csoportja részére és üzembe helyezett ügyfél információs valamint online license kezelő rendszereket.

Technical Solutions

Technikai megoldások

Az adott feladatra elegáns, modul rendszerű, jól struktúrált, gondosan tervezett megoldásokat adunk. Mindig a célnak legmegfelelőbb eszközöket és fejlesztői környezetet használjuk. Nem csak sziklaszilárd megbízható, hanem egyszersmind gyors és hatékony programokat fejlesztünk. Szorosan követve az EurotaxGlass's grafikusai által tervezett stílust, programjaink hasonló megjelenésűek és egységes érzetet keltenek. A grafikus kezelői felületünk (amelyet eredetileg az "AutoCalc32"-höz fejlesztettünk ki, majd SVG vektor grafikával bővítettünk) annyira könnyen érthető és sikeres, hogy már néhány versenytársunk is megpróbálja átvenni!

A kezelői felület és a háttér program logikájának szétválasztásával létrehoztunk egy közösen használható ú.n. "kernel" programot, amely az alkalmazásaink többségéhez szükséges számításokat végzi. A kernel tartalmazza a programok alap logikáját és egységes hozzáférést biztosít a különböző kezelői felületeknek: Windows-os WEB-es vagy WEB szervizes alkalmazásoknak. Ez a funkcionális szétválasztás teszi programjainkat megbízhatóbbá könnyebben kezelhetővé és karbantarthatóvá.

Hogy felhasználóink életét megkönnyítsük, az ERE nevű programunk (EurotaxRepairEstimate, amely az EurotaxGlass's egyik kulcs terméke) WEB-es változatának (ERE Online) ugyanaz a grafikus kezelői felülete mint az eredeti Windows-on futó alkalmazásnak, és ennek érdekében még speciális Windows-os kezelői elemeket is megvalósítottunk a WEB-en.

Customer Satisfaction

Felhasználóink 100%-os megelégedettsége

Az EurotaxGlass's ügyfelei, akik EuComp fejlesztésű programokat használnak, mindannyian elégedettek. A felhasználók termékeinkkel kapcsolatos visszajelzései igen pozitívak. Például az ERE Online szerverünk akár 2000 kalkulációt is végez naponta úgy, hogy egyszerre 60-70 felhasználót is képes kiszolgálni, és közben időnként még az adatbázisát is frissíti. Az ERE alig 3 év alatt meghódította a piacot, és mára az egyik európai piacvezető lett. Több ezer elégedett ERE felhasználó nem tévedhet!

Termékeink különböző nyelven beszélő országok piacait célozzák meg. Minden általunk megvalósított nyelv tetszőleges Windows-on megjeleníthető, nem szükséges az adott nyelvű Windows verzió telepítése. Például egy német Windows-on az ERE használható spanyolul vagy lengyelül sőt még oroszul vagy görögül is! Ezen kívül még a Windows kezelői elemeket is bővítettük. Jelenleg az ERE a következő nyelveket támogatja:
DE, CH, AT, HU, GR, PT, PL, SI, SK, IT, ES, FR, RU, NL, CZ, BE, HR, BA, RO, LT, DK, TR, BG, LV